Realigro.bg е първата световна търсачка за недвижими имоти, с която можете да преглеждате обявите за продажба на жилища в Ирак

Имоти за продажба в Ирак

Ирак, официално Република Ирак, е държава от Западна Азия. Граничи с Турция на север, Саудитска Арабия и Кувейт на юг, Сирия на северозапад, Йордания на запад и Иран на изток. Столицата му е Багдад.

Ербил е четвъртият по големина град в Ирак след Багдад, Басра и Мосул. Намира се на 80 километра източно от Мосул и е столица на Иракски Кюрдистан. Ербил е едно от най-добрите места за закупуване на имот за продажба в Ирак. Ербил се счита за един от най-старите постоянно обитавани градове в света със записи на градския живот, датиращи от 6000 а.с.

Ербил е икономическата столица на района на Кюрдистан и запазва значителна роля в Ирак, привличайки голям брой хора, които се опитват да се възползват от икономическия растеж и сигурността на града. С големите запаси от въглеводороди на Кюрдистан и сигурността, в сравнение с останалата част от страната, се очаква икономиката да поддържа растежа й, като допълнително увеличава търсенето на недвижими имоти и социална инфраструктура.

Увеличението на населението заедно с очаквания икономически растеж продължава да увеличава търсенето на проекти за недвижими имоти (жилищни, търговски, имоти за продажба в Ирак и хотели) и проекти за социална инфраструктура, като образователни и здравни заведения в региона.

Политическият риск обаче остава основната грижа. Неотдавнашните физически спорове с Багдад предизвикаха тревоги относно влошаването на отношенията между Ербил и централната власт. В момента обаче това е в баланс с увеличаването на насилието в некюрдски Ирак и потенциалните мирни дивиденти след неотдавнашното сближаване.

Пазарът на жилищни имоти в Ербил показва продължителен потенциален растеж. Пазарните основи остават силни, подкрепени от бавния растеж на предлагането. Правителствените проучвания изчисляват, че са необходими общо 112 500 жилищни единици през следващите 5 години. Съдейки по строителните дейности в града обаче се съмнява, че този обем жилищни единици ще бъде доставен навреме. Тази оценка се отнася също само до нарастването на населението и не отчита търсенето, породено от купувачите, които се интересуват от имоти за продажба от други части на Ирак, което може да доведе до допълнителен натиск върху предлагането

Карта, движение на цените и статистики

Свързани Недвижими имоти

Al-jamiaa е един от най-добре организираните квартали в Багдад, който е избран за жителите на университетските преподаватели. Аз съм къщата собственик...
Cod. 27858

За продажба Вила, Ирак, Baghdad, Baghdad, Baghdad

Reserved negotiation
За продажба
Вила

220 m²
вила за продажба
Карта, движение на цените и статистики
2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Предпочитания

    Предпочитания За по-добро използване на сайта Realigro, настройте вашите предпочитания за език, валута, квадратни метри или квадратни инча.

    Задайте сега Да не се показва отново
BB